Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:00'de güncellendi)

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) politika faizinde değişikliğe gitmemesiyle dolar karşısında son iki haftanın en dik tırmanışını kaydetti.

Draghi'nin, yukarı ya da aşağı yönlü enflasyon risklerinin kısıtlı olduğunu söylemesiyle euro, 16 önemli para biriminin 15'i karşısında yükseldi. Politika yapıcıların faiz oranını rekor düşük seviye yüzde 0.25'te tutması ile, euronun volatilite göstergesi yükselişi ikinci güne taşıdı. Avustralya doları, ülkenin beklenmedik oranda ticaret fazlası açıklamasıyla üç haftanın zirvesine yükseldi. Rusya rublesi üçündü günde de güçlenirken, Türk Lirası değer kazandı.

Euro dolar karşısında yüzde 0.5 yükselerek, Londra saati ile 14:45'te 1.3605 dolar oldu ve 23 Ocak'tan bu yana en dik artışı kaydetti. Euro yen karşısında ise, 4 Şubat'ta 136.23 yen ile 22 Kasım'dan bu yana en düşüğe gerilemesinin ardından, bugün yüzde 0.7 prim yaptı ve 138.27 seviyesinde. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 güçlenerek 101.67 yenden işlem görüyor.

AMB Başkanı Mario Draghi, para piyasalarının istikrar kazanması ve ekonominin bazı toparlanma işaretleri göstermesi ile birlikte, yetkililerin faiz indirimine gidip gitmemeye ilişkin karar vermek için Mart ayını bekleyeceklerini işaret etti.

(18:00'de güncellendi)