Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Hazine tahvilleri, ekonomistlerin istihdam büyümesinin hızlandığını göstereceğini söyledikleri veriler öncesinde dünyada bu haftanın en kötü performansını sergileyen tahvil olarak, Şubat ayında Ocak ayındaki rallisini geri çevirdi.

ABD'de 10 yıl ve üstü vadeli tahviller 31 Ocak'tan bu yana yüzde 0.7 düşüşle Bloomberg ve Avrupa Finansal Analistler Topluluğu Federasyonu'nun (EFFAS) derlediği 144 tahvil endeksi arasında en büyük kayba uğradı. Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser dünkü açıklamasında ekonominin merkez bankasının tahvil alımını azaltmasına izin verebilecek kadar büyümesini beklediğini belirtti.

"Yıla devam ettikçe, Fed'in teşvik azaltımı yolunda ilerliyor," diyen Sidney merkezli St. George Bank Ltd.'nin ekonomisti Janu Chan, "Cuma günü istihdam verilerinde düzelme olacağına dair beklentiler var ve bizim görüşümüze göre ABD tahvil faizleri genel olarak yukarı yönlü," diye görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi'ne göre, 10 yıllık gösterge tahvil faizleri yatay seyirle Londra saatiyle 08:08'de yüzde 2.67 olarak kaydedildi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 100 21/32 oldu.

EFFAS endekslerine göre, uzun vadeli Hazine tahvilleri, gelişen piyasalardaki düşüşle Ocak ayında yüzde 6.2 getiri sağladı.

Polonya zlotisi, Arjantin pesosu ve Macar forintinin içinde bulunduğu para birimleri bu hafta dolar karşısında yüzde 1'den fazla güçlendi.