KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:40'ta güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, ABD istihdam verisi öncesi, yükselişini üçüncü güne taşırken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yükseldi. Euro zayıfladı, Almanya tahvilleri değer kazandı ve bakır yükselişini ikinci güne genişletti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 09:28'de, yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu. S&P 500 kontratları yüzde 0.3 yükseldi. Euro dolar karşısında yüzde 0.2 düşerek 1.3562 seviyesine geldi. Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan düşerek yüzde 1.66'ya indi. Bakır yüzde 0.2 değer kazandı ve nikel yüzde 0.7 sıçradı.

ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, dünyanın en büyük ekonomisinde iyileşme olduğunu göstermesi bekleniyor. Templeton Emerging Markets Group Başkanı Mark Mobius, gelişen piyasalardakis atış dalgasının, beklentilerin olumsuz kalmaya devam etmesi ile birlikte, muhtemelen henüz sona ermediğini söyledi. Çin piyasaları, yavaşlayan ekonomi ve riskli kredilerin finansal sistemdeki sorunları artırabileceği endişelerinin güçlendiği bir ortamda, tatil sonrası yeniden açıldı. Almanya'da yüksek mahkeme, Euro Bölgesi merkez bankasının krizden etkilenen ülkeleri kurtarırken yetkisini aştığı iddiasında bulundu.

Sydney'de Colonial First State Global Asset Management yatırım piyasaları araştırma müdürü Stephen Halmarick, "Temel göstergeler halen iyi görünüyor ve küresel ekonominin bu yıl geçen yıla oranla daha hızlı büyümesi bekleniyor," dedi ve "Gelişen piyasalardan bazıları bariz bir şekilde sorunlara sahip, ancak bu ülkeler isole edilebilir ve bunların dünyanın kalan kısmına yayılmasına gerek yok" şeklinde görüş bildirdi.

(12:40'ta güncellendi)

Advertisement