Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ICC Türkiye Milli Komitesi 59. Seçimli Genel Kurulu TOBB İstanbul hizmet binasında yapıldı. Hisarcıklıoğlu'nun başkan olduğu ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu'nda, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur da Başkan Yardımcılığına seçildiler.


Genel Kurul'un açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, ICC'nin, tüm dünyada kabul gören iş kuralları oluşturduğunu belirterek, ICC Türkiye olarak, bu kuralları Türk iş camiasına tanıtmak amacıyla eğitimler verdiklerini ifade etti.


ICC Yönetim Kurulu'nun 6-7 Mart tarihleri arasında Türkiye'de toplanacağını belirten Hisarcıklıoğlu, bünyesinde Standard and Poor'su bulunduran McGraw Hill'in CEO'su Harold McGraw, Rothschild'in Avrupa Başkan Yardımcısı Gerard Worms, Katar TSO Başkanı Mohammad Al-Thani, Bank of China Aviation'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yanling Zhang, Hindistan'ın lider iş gruplarından biri olan Bharti Girişim'in Kurucusu ve Başkanı Sunil Mittal gibi birçok iş dünyası liderinin bu toplantıya katılacağına dikkati çekti.


Türk iş dünyasının uzak pazarlara odaklanması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti.


"2014'ü bir sıçrama yılı yapmak, ihracatta patlama gerçekleştirmek bizim elimizde. Doğru bir stratejiyle ihracat ve dış yatırımlar, büyümenin lokomotifi olabilir. Bunu yaparken, öncelikle sadece yakın coğrafyamıza değil, uzak pazarlara da odaklanmamız lazım. İhracatımızın ortalama çapı 2 bin 846 kilometre. Yani batıda Fransa'dan, doğuda Kazakistan'a, kuzeyde Moskova'dan, güneyde Yemen'e kadar bir coğrafyada iş yapıyoruz. Ama rakiplerimiz bize tur bindiriyor. Meksika'nın ortalama ihracat çapı 4 bin 574 kilometre, Kore'nin 6 bin 651 kilometre, Çin'in 6 bin 884 kilometre, Brezilya'nın ise 10 bin 251 kilometre. Demek ki bizim de uzak pazarları yakın yapmamız gerekiyor. Bunun için de yeni partnerlere ihtiyacımız var."


- 20 kişilik yönetim kurulu belirlendi


Seçimli Genel Kurulda ICC Türkiye'nin 20 kişiden oluşan yönetim kurulu da belirlendi. Yönetim kuruluna üye şirketleri temsilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Türkiye Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, Kent Kart Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Basmacı ve Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi ve ICC Tahkim Divanı Üyesi Ziya Akıncı seçildi.


TOBB ve oda-borsaları temsilen ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Sinop TSO Başkanı Erol Derici, Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Afyonkarahisar TSO Başkanı Hüsnü Serteser, Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün, Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ömer Abdullah Özdemir, Adana TB Başkanı Muammer Çalışkan, Nizip TB Başkanı İbrahim Sarı, Ankara TB Meclis üyesi İbrahim Öztürk ve TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz seçildi.

 

AA