Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ın para politikası sunumu öncesinde New York Borsası, haftanın ilk gününde kazançlı kapandı.

Apple Inc., aktivist yatırımcı Carl Icahn'ın hisse geri alımlarını artırma uğraşından vazgeçmesi üzerine yüzde 1.8 değerlendi. Yelp Inc., Yahoo! Inc.'in arama sonuçlarına içerik eklemek için şirketin değerlendirmelerini kullanacağının söylenmesi sonrasında yüzde 1.9 primlendi. McDonald's Corp., ABD'deki mağazalardaki satışlarının 3. ayında da düşmesinin ardından yüzde 1.1 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,799.84 puana, Dow Jones Endeksi yüzde 0.1 artışla 15,801.79 puana çıktı. Amerikan borsalarında 6.2 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 1.6 altında kaldı.

Bilanço sezonunun sonuna yaklaşıldığını, o nedenle insanların makro ekonomik haberlere odaklanmaya başlayacağını söyleyen Pioneer Investment Management Inc.'in fon yöneticilerinden John Carey, "Genel beklentiler, Yellen'ın en azından şimdilik mevcut azaltım ve kısa vadeli faiz politikalarını devam ettireceği yönünde. Her şeyin aynı olduğunu söylediği sürece, piyasa rahatlayacak" dedi.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta ekonomik büyümenin, azaltıma dayanabilecek güçte olduğu iyimserliğiyle yüzde 2.6 yükselerek, Ekim'den bu yana en iyi 2 günlük rallisini kaydetti. ABD ve Çin'de imalat büyümesinin beklenenden fazla zayıflaması üzerine hisseler 3 Şubat'ta Haziran'dan bu yanaki en sert günlük düşüşünü kaydetti.