Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) başkanı Bill Gross, ABD'de tahvil piyasasının 2008'den bu yanaki en iyi yıl başlangıcını yapması üzerine ABD Hazine tahvili ve ABD'deki hükümet tahvili varlıklarını artırdı.

Gross'un 237 milyar dolar büyüklüğündeki Total Return Fund'ındaki tahviller Ocak'ta fonun yüzde 46'sını oluşturarak, Aralık'taki yüzde 45 düzeyinden artışa ve en az Temmuz'dan bu yanaki en büyük tahvil oranına işaret etti. Gross bu ay ABD'de istihdam büyümesinin düşük ve enflasyon göstergesinin de Fed'in hedefinin altında seyretmeye devam etmesi hâlinde 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisinin daha da düşebileceğini söyledi. Mortgage tahvilleri fonun yüzde 36'sını oluşturarak, önceki aydaki yüzde 35 düzeyinden yükseldi.

PIMCO'nun eğrinin ön tarafında daha büyük teselli bulduğunu söyleyen Gross, "İleriye dönük daha sağlam pozisyonlar" yorumunda bulundu.

Şirketin yüksek yatırım notu ve yüksek getirili tahvilleri kapsayan kredi kategorisi yüzde 10'dan yüzde 9'a geriledi. Para piyasası tahvilleri ve nakit varlıklar Ocak'ta yüzde -8 oldu.

PIMCO varlıklarındaki aylık değişikliklere ilişkin doğrudan açıklama yapmıyor.

Total Return Fund 7 Şubat itibariyle rakiplerinin yüzde 87'sini sollayarak yüzde 1.8 kazandı. Fon geçtiğimiz yıl yatırımcılarına yüzde 1.9 ile 1994'ten bu yana en yüksek düzeyde kaybettirdi.