Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Jellen'ın dünyanın en büyük ekonomisine dair iyimserliği destekleyici sözlerinin ardından Tokyo Borsası yükseldi; Topix Endeksi en büyük 2 günlük kazancına işaret etti.

Topix Endeksi'nde yer alan sektör gruplarının hepsi değerlendi. En büyük pazarı olarak Kuzey Amerika'yı gören Honda Motor Co. yüzde 3.4 değer kazandı. Kamyon üreticisi Hino Motors Ltd. yüzde 5.7 ile Eylül'den bu yanaki en büyük kazancını kaydetti. Sony Corp., Apple Inc.'in yeni iPhone modeli için kamera parçaları tedarik edebileceği haberi üzerine yüzde 3.1 primlendi. Yamato Holdings Co., Nomura Holdings Inc.'in hisse notunu indirmesi sonrasında yüzde 4 değer kaybetti.

Topix Endeksi  Tokyo saati ile 12:42 itibariyle yüzde 1.7 kazançla 1,224.51 puana çıktı. Endeks son 2 seansta yüzde 3.6 yükselerek Eylül'Den bu yana en büyük kazancını kaydetti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.9 artışla 14,853.30 puana yükseldi. Hisseler, Çin'in dış ticaret verisinin yatırımcıları sevindirmesinin ardından kazançlarını genişletti. Yen, dolar karşısında dün yüzde 0.4 zayıflamasının ardından bugün 102.57 seviyesinde tutundu.

Yellen'ın ABD ekonomisinin toparlandığı ve düşük faiz politikasının devam edeceğine işaret ettiğini, bunun da piyasayı rahatlattığını söyleyen SMBC Nikko Securities Inc.'in Tokyo'daki hisse senedi yöneticilerinden Hiroichi Nishi, "ABD'ye kıyasla Japon hisselerinin değerlemesi ucuz" dedi.

Japonya'daki hisse senedi borsaları dün tatil sebebiyle kapalıydı. Topix Endeksi 10 Şubat itibariyle defter değerinin 1.19 katından değerlenirken, Standard&Poor's 2.58 katından fiyatlanıyor. Japon endeksinin fiyat-kazanç rasyosu 14.50; S&P 500 Endeksi'ninki ise 15.44'te seyrediyor.