Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:00'da güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'in bir yılın en büyük 4 günlük sıçramasından sonra dalgalı seyretti. Hazine tahvilleri Fed yetkilileri yorumları ile düşerken, emtia varlıkları Çin verileriyle ralli yaptı.

S&P 500 Endeksi, önceki 4 seanstaki yüzde 3.9'luk rallinin ardından, New York saatiyle 12:11 itibarıyla yüzde 0.1'den az düştü. 10 yıllık tahvil faizleri 2 haftanın zirvesine yükseldi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 güçlendi. Euro dolar karşısında düştü. Türkiye tarihinin en uzun vadeli dolar tahvil ihracı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi yüzde 0.3 yükseldi ve petrol Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Amazon Inc., not düşürümünden sonra gerilerken, Procter & Gamle Co., bilanço tahminlerini azaltmasıyla düşüşe geçti. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed Başkanı Janet Yellen'ın dün ekonominin güçlendiğini söylemesinin ardından, ABD üretiminin bu sene yüzde 3 büyümesini beklediğini açıkladı. ABD Temsilciler Meclisi borç tavanını yükseltme kararı aldı. ABD'de Cisco Systems Inc. ve Whole Foods Market Inc. bugün kâr rakamlarını açıklayacak. Çin'de ihracat ve ithalat Ocak ayında beklenmedik bir şekilde yükseldi.

"Burada bir soluk alıyoruz," diyen New York merkezli Federated Investors Inc.'nin şef hisse piyasası stratejisti Phil Orlando, "Yellen bize parasal politikanın şu ana kadar gördüğümüzün devamı olacağını söyledi ve teşvik programıyla ilgili ne olacağı konusunda bir fikrimiz var," diye görüş bildirdi.

(20:00'da güncellendi)