Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Venezuela'da hükümet karşıtı gösterilerde muhalefet lideri Leopoldo Lopez tutuklandı. Lopez, gözaltına alınmasının Venezuelalı’ların gözlerinin açılmasına fırsat vereceğini belirterek, hükümetin giderek otoriter bir hale büründüğünü ileri sürdü.

Muhalefet lideri, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu barışçıl şekilde protesto etmenin anayasal bir hak olduğunu ve inançlarını savunduğu için hapishaneye girmekten korkmadığını ifade ederek, “Venezuela’nın uyanışı, hapishaneye gitmekten geçiyorsa buna değer'' dedi.

Dışişleri Bakanı Elias Jaua, ABD'nin Venezüela hükümetini devirmek için muhalif lider Leopoldo Lopez ile işbirliği yaptığını iddia etmişti.

Venezuela'da eski devlet başkanı Hugo Chavez'in yaşamını yitirmesinin ardından 15 Nisan 2013'te yapılan seçimde iktidara gelen Maduro, uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştiriliyor.

Ülkede bir süredir devam eden hükümet karşıtı gösterilerde ikisi öğrenci üç kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 25 kişi yaralanmıştı.