Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar politika yapıcıların son ekonomik veriler karşısındaki tutumunu merak ederken, Fed'in Ocak ayı toplantısının tutanaklarını açıklamasının öncesinde dolar, euro karşısında 7 haftanın en düşük seviyesini gördü.

ABD'de bugün açıklanacak ve Ocak ayında düşüş kaydettiği tahmin edilen konut başlangıçları ve inşaat izinleri verilerinin öncesinde Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Aralık'tan bu yanaki en düşük kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Sterlin, İngiltere'de bugün açıklanacak ve işsizlik oranının Mart 2009'dan bu yanaki en düşük düzeyinde kaldığını göstermesi beklenen verinin öncesinde 4 yılın en yüksek seviyesine yakın seyretti. Asya Borsalarının düşmesi ve daralmanın devam ettiğini göstereceği tahmin edilen Çin'in yarın açıklayacağı imalat verisinin öncesinde Avustralya doları bu ayın zirvelerinden geri adım attı.

Doların özellikle euroya karşı satıldığına dikkat çeken New York'taki Barclays Plc'nin Döviz stratejistlerinden Yuki Sakasai, "ABD verilerindeki aşağı yönlü risklere karşı tedbirli olmalıyız. Yatırımcılar Fed'in ekonomiye dair görüşlerini merak ediyor" dedi.

Dolar, euro karşısında dün 1.3773'ten 2 Ocak'tan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugük Tokyo saati ile 14:34 itibariyle büyük değişiklik kaydetmemiş görünüyor. Dolar, euroya karşı 1.3766'dan fiyatlanıyor. İngiliz sterlini, 17 Şubat'ta 1.6823 seviyesinden Kasım 2009'dan bu yana en yükseğini test etmesi sonrasında 1.6684'ten 1.6692 dolara yükseldi.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi 1,017.34 puandan 1,016.71 puana gerileyerek 29 Ocak'tan beri en düşüğünü kaydetti.

Japon yeni, dolar karşısında yüzde 0.2 güçlenerek 102.18 seviyesine çıkarken, euro karşısında da dün 29 Ocak'tan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.1 değerlenerek 140.65'e yükseldi.