Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de bugün açıklanacak ve analistlerin 4. çeyrekte büyüme öngördüğü GSYH verisinin öncesinde sterlin, dolar ve euro karşısında büyük bir değişiklik göstermedi.

Bloomberg anketine katılan analistlerin medyan tahminine göre İngiltere'de gayrisafi yurtiçi hasılası Aralık'ta sonlanan çeyrekte yüzde 0.7 büyüdü. İngiltere Merkez Bankası başekonomist Spencer Dale, politika yapıcıların yakın zamanda faizleri artırmk gibi bir planı olmadığını söyledi.

Sterlin dün dolar karşısında 19 Şubat'tan bu yana en büyük sıçramasını yaparak 1.6727 düzeyini kaydetmesinin ardından bugün Londra saati ile 7:48 itibariyle 1.6672'den işlem gördü. İngiliz sterlini, euro karşısında da 82.44'te seyretti.

İngiltere Merkez Bankası'ndan Dale, İngiltere'de borçlanma maliyetlerinin ne zaman artacağını bilmediğini ve artışların kademeli olacağını söyledi. Para Politikası Komitesi üyesi Ben Broadbent bugün Londra'da konuşacak.

Sterlin geçtiğimiz yıl yüzde 12 değerlenerek, Bloomberg Korrelasyon Ağırlıklı Endeksler'in izlediği 10 gelişmiş ülke parası arasında en iyi performansı gösterdi. Euro 2013'te yüzde 6.7, dolar da yüzde 0.9 değerlendi.