Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard&Poor's 500 Endeksi'nin dün erken saatlerde kaydettiği kazançları silmesi ve 3. gününde de rekor kapanışının üzerinde tutunmayı başaramaması üzerine New York Borsası büyük bir değişiklik kaydetmedi.

Chesapeake Energy Corp., kârın beklentinin altında kalması üzerine yüzde 4.9 değer kaybetti. First Solar Inc., çeyrek dönem kârının yüzde 58 düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 9.1 geriledi. Lowe's Cos. ve Abercrombie&Fitch Co., geri alım planlarını açıklamalarının ardından yüzde 5.4 primlendi. Target Corp., kârının beklentileri aşmasının ardından yüzde 7 değer kazandı. S&P 500 İnşaatçılar Endeksi, Lennar Corp. ve PulteGroup Inc.'in en az yüzde 2.8 değerlenmesi sonrasında yüzde 3 tırmandı.

S&P 500 Endeksi 1 puanın altında kazançla 1,845.16 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.1 artışla 16,198.41 puana yükseldi. Amerikan borsalarında 6.9 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 7 üzerinde oldu.

Piyasanın kısa vadede biraz yorgun olduğu değerlendirmesinde bulunan Wedbush Securities Inc.'in hisse işlemleri direktörlerinden Michael Hames, "Bunu kırmakta, yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini yakalamakta zorlandığımız kesin. Ancak geçici olduğunu sanıyorum. Temellerden kaynaklanan bir şey olmamasından ötürü bu seviyelerden ciddi düşüşlerin görüleceğini düşünmüyorum" dedi.

S&P 500 Endeksi dün 1. el konut satışlarının sürpriz şekilde yükselmesi ve perakendecilerin ralli yapmasıyla yüzde 0.4'e varan kazançlar kaydetti. Endeks 15 Ocak'ta kaydettiği ş1,848.38 puanın üzerini  gördü, ancak daha seans sonuna kadar geri adım attı. Endeks geçtiğimiz hafta her gün rekora 6 puan mesafeye kadar yaklaştı ve 24 Şubat'ta 1,858.71 puandan güniçi zirvesini kaydetti.