Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, ABD'de beklentilerin üzerinde yükselen 1. el konut satışları verisinin küresel ekonomiye olan güveni arttırmasıyla değer kazanarak 2 günşük düşüşe son verdi. Tencent Holdings Ltd, teknoloji şirketlerini rekor seviyeye taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 artışla 956.26 puana çıktı. Şanghay Bileşik Endeksi 4 günlük kayba son verirken, Asya'nın en büyük İnternet şirketi Tencent Holdings Ltd., Hong Kong'da rekora tırmandı. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung Electronics Co., Seul'da bu senenin zirvesine çıktı. Ukrayna grivnası merkez bankasının para birimine olan desteğini çekeceğini açıklamasıyla ilk kez dolar başına 10 seviyesinin altına indi.

Teknoloji şirketleri 1995'ten beri en yüksek seviyeye çıkarak gelişen piyasalar endeksindeki kazanca öncülük etti. ABD'de 1. el konut satışları Ocak ayında beklenmedik bir şekilde 5 senenin zirvesine çıkarak, sektörün çetin kış şartlarında dahi güçlü olduğunu gösterdi.

"Ekonominin büyümeye devam ettiğini görüyoruz ve bu da yatırımcılara küresel büyümenin ve ardından diğer herşeyin talebinin artacağı iyimserliğini veriyor," diyen Moskova merkezli Rye, Man & Gor Securities'in yetkilisi Anvar Gilyazitdinov, "Bu gelişen piyasaların iç risklerinden ağır basıyor," şeklinde görüş bildirdi.