Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Finansbank 2013 yılına ilişkin 734 milyon TL net kar açıkladı.

Finansbank açıklamasına göre, bankanın 2012 yılına oranla kredileri yüzde 17 oranında artarak 42 milyar 910 milyon TL'ye, müşteri mevduat portföyü ise yüzde 16 artışla 36 milyar 980 milyon TL'ye ulaştı.

Geçen yıl 734 milyon TL net kara ulaşan Finansbank'ın, toplam aktifleri 66 milyar 10 milyon TL olarak gerçekleşirken, toplam özkaynakları ise 7 milyar 648 milyon TL oldu.

Şube sayısını bir önceki yıla göre 92 artırarak toplam 674 şube ile faaliyet gösteren Finansbank'ın çalışan sayısı da 13 bin 967 kişiye ulaştı.

- "Türkiye'nin finansçısı olmaya devam edeceğiz"

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, bankanın, istikrarlı büyüme çizgisini stratejilerinin ve hedeflerinin doğrultusunda 2013 yılında da devam ettirdiğini belirterek, "Klasik bankacılık hizmetlerinden fazlasını sunan bankacılık anlayışımızla odaklandığımız Bireysel, KOBİ ve Ticari krediler ile müşteri mevduatında büyümemiz sürüyor" dedi.

Güzeloğlu, "Türkiye'yi başarıya taşıyacak her bireysel ve ticari finansal planın mimarı olmak vizyonumuz doğrultusunda başarılı performansımızı sürdürüyoruz. Buradan aldığımız güçle, Türkiye'nin finansçısı olmaya devam edeceğiz. Bizlere duydukları güvenle başarma azmimizi artıran müşterilerimiz ve hissedarlarımıza, tüm çalışanlarımıza, Finansbank'ın başarısına olan katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

AA