Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki girişimci erkek sayısının yüzde 96, kadın girişimci sayısının ise yüzde 4 olduğunu belirterek, "Kadın girişimci sayısının artırılmasına ihtiyaç var. O yüzden aileler kızlarını girişimci yetiştirsin" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından 90. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Serdivan Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Sakarya'nın her yönden bereket saçtığını söyledi.

Kentin, ihracatı ve şirket sayısını son 5 yılda yüzde 40 artırdığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Yaşanan krizde Avrupa'da 6 milyon kişi işini kaybetmişken Sakarya istihdamını yüzde 40 artırdı. Ayrıca kadın istihdamında yüzde 73 artış sağladı. Müthiş başarı bu. Sizleri kutluyorum" ifadesini kullandı.

Girişimci olmadan zengin olmanın mümkün olmadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, girişimci gençlerin hem ülkesine hem de insanlığa faydasının olacağını aktardı.

İnsanlara faydalı olacak şeyin, iş ve aş vermekten geçtiğini, bunun da ancak girişimcilikle mümkün olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Nüfusun yarısı kadın, yarısı erkek ama kadın girişimcilerimizde nüfusumuzdaki payın aynısını almıyoruz. Türkiye'deki girişimcilere baktığımız zaman erkek sayısı yüzde 96, kadın girişimci sayısı yüzde 4. Kadın girişimci sayısının artırılmasına ihtiyaç var. O yüzden aileler kızlarını girişimci yetiştirsin. Türkiye'nin zengin olmasını istiyorsak girişimci sayımızı artırmamız gerekir."