Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Borsası, yatırımcılar Ukrayna'daki gelişlemeleri izler, küresel ekonomik büyüme tahminlerini değerlendirirken, Standar&Poor's 500 Endeksi'nin önceki gün 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından kayıplarını geri aldı.

Newmont Mining Corp. ve Barrick Gold Corp., altının sıçramasıyla yüzde 2.6'nın üzerinde değerlendi. EPL Oil&Gas Inc., Energy XXI Ltd.'ın 1.5 milyar dolara satın almayı kabul etmesinin ardından yüzde 29 primlendi. Herbalife Ltd., Federal Ticaret Komisyonu'nun başlattığı soruşturma üzerine yüzde 7.4 geriledi. Pulte Group Inc. ve Toll Brothers Inc., Credit Suisse Group AG'nin hisselerinin kredi notunu indirmesi sonrasında değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi seansın erken saatlerinde yüzde 0.7 düşmesinin ardından kapanışta yüzde 0.1'in altında kazançla 1,868.20 puana çıktı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.1 kayıpla 16,340.08 puana indi. Amerikan borsalarında 6.4 milyar hissenin en değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 3 altında kaldı.

Çin'deki yavaşlama korkusu ve Rusya'nın olası genişlemesi ihtimalleri üzerine bir hayli sağlıklı bir satış görüldüğünü belirten BB&T Wealth Management'ın yatırım yöneticilerinden Walter "Bucky" Hellwig, "Gelişmeler hâlen yatırımcıların aklında ve onlar da paralarını ABD Hazine tahvilleri ve altın gibi daha güvenli varlıklara yatırıyor. Diğer yandan hisselerin de tablodan tamamen çıktığını görmüyoruz" dedi.

S&P 500 Endeksi önceki gün ham petrol ve bakırın Çin ekonomisine ilişkin endişelerin etkisiyle emtia hisselerinin değer kaybetmesiyle yüzde 0.5 düştü.