Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, cuma günü Londra'da bir araya geleceği Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yaparak "Rusya'nın gerilimi tırmandırıcı adımlar atmaya devam etmesi halinde bunun bedellerinin olacağı" yönünde uyarıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Kerry, Lavrov'la görüşmesinde, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile Washington'da yaptıkları "yapıcı" görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Kerry'nin telefon görüşmesinde Lavrov'a, Kırım'da yaklaşan referanduma dair ABD'nin endişesini yinelediğini belirten yetkili, "Kerry, Rusya'nın gerilimi tırmandırıcı adımlar atmaya devam etmesi halinde bunun bedellerinin olacağını açıkça ortaya koydu" dedi.

Rusya ve Ukrayna yanlısı göstericiler arasında çatışma

Ukrayna'da, görevinden azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in doğum yeri Donetsk'te, hükümet ile Rusya yanlısı göstericiler arasında çıkan çatışmada 1 kişi yaşamını yitirdi.

Yanukoviç'in memleketi Donetsk şehrindeki Lenin Meydanı'nda, birkaç günden bu yana Rusya yanlısı eylemcilerin gösterileri devam ederken, meydanın diğer tarafında da Ukrayna bayraklarıyla toplanan eylemciler de hükumeti destekleyen gösterilerini sürdürdü. Bir ara aynı meydanda toplanan karşıt görüşlü eylemciler arasında çıkan çatışmada, bir kişi yaşamını yitirdi, darbedilen 20 kişi ise hastaneye başvurdu.

Taraflar arasında çıkan çatışmada gözaltına alınan bazı kişiler, eylemcilerin polis aracını taşlaması sonucu serbest bırakılmak zorunda kalındı.