Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de sanayi üretimi, Şubat ayında son altı ayın en büyük artışını kaydederken, sert geçen kış mevsimi sonrasında toparlanmanın başladığına işaret etti.

İmalat sanayii yüzde 0,8 yükselirken, bir önceki ayda Mayıs 2009'dan bu yana en dik düşüşü kaydederek yüzde 0,9 gerilemişti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0,3 artış olacağı yönündeydi. Toplam sanayi üretimi ise yüzde 0,6 artarken, beklenti yüzde 0,2 artış şeklindeydi.

Bloomberg anketine katılan 84 ekonomistin imalat sanayii tahminleri yüzde 0.3 gerileme ile yüzde 0.5 artış aralığında değişiklik gösterdi. Sanayi üretimi tahminleri ise yüzde 0.2 düşüş ve yüzde 0.5 artış arasında görüldü.

New York'ta bulunan TD Securities USA LLC stratejistlerinden Gennadiy Goldberg, "Sanayi üretimindeki artış toparlanmanın başlangıcı olacak. Bastırılan talep bahara girereken yönlendirici etken olacaktır" ifadelerini kullandı.  

Bugün açıklanan bir başka veriye göre ise, New York bölgesi Mart ayında genişlemeyi sürdürdü. New York Fed genel ekonomik endeksi 5.6'ya yükseldi. Endeks Şubat'ta 4.5 seviyesindeydi.