Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, Başkan Obama'nın pazartesi günü açıkladığı yaptırımlarla ilgili kararnamenin çok ciddi olduğunu belirterek, gerekenleri yerine getirmekte kararlı davranacaklarını kaydetti.

Lew, yaptığı yazılı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya karşı giriştiği tahrik edici eyleme karşı ABD Başkanı Barack Obama'nın kendilerini geniş yetkilerle donattığını ifade ederek Rus hükümet görevlilerine, şahıslara, kuruluşlara önemli maliyet ödetebileceklerini belirtti.

Bugün belirlemiş oldukları isimlere karşı yaptırımları uygulamaya hemen başladıklarını dile getiren Lew, eylemlerinin Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü "hiçe sayanlara" yönelik olduğunu bildirdi.

Rusya'ya karşı aldıkları politik ve ekonomik önlemlerin artarak devam edeceğini bildiren Lew, Rusya'nın tırmanan gerginliği indirmesi dileğinde bulundu.

ABD Hazine Bakanlığı bugün aralarında Kırım merkezli ayrılıkçı liderler Sergey Aksyonov ve Vladimir Konstantinov, eski Ukrayna Genelkurmay Başkanı Viktor Medvedchuk ve eski Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in de bulunduğu dört kişiyi yeni yaptırımlar uygulanacak şahıslar olarak belirlemişti.