Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD fabrika üretimi verisindeki iyileşmenin dünyanın en büyük ekonomisine olan güveni arttırmasıyla yükseldi ve bölgesel gösterge endeks 5 haftanın en düşük seviyesinden yukarı çıktı.

Dünyanın en büyük ikinci televizyon üreticisi LG Electronics Inc., Seul'de yüzde 4.2 yukarı çıktı. Endonezyalı işadamı Mochtar Riady tarafından kurulan Lippo Ltd., Güney Kore'nin şirketin Las Vegas merkezli ortağı Caesars Entertainment Corp. ile birlikte kumarhane kurma talebini kabul etmesiyle rekor yükseliş kaydetti. Asya'nın en büyük İnternet şirketi Tencent Holdings Ltd., yarın karını açıklamasından önce yüzde 4.9 sıçradı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 tırmanarak Tokyo saatiyle 15:34'te 134.72 puana çıktı. Endeks, Çin ekonomik verilerinin yatırımcıları üzmesiyle geçen hafta yüzde 3.5 kayıp yaşamıştı. 2 günlük politika toplantısına bugün başlayacak olan Fed'e göre ABD fabrika üretiminin Şubat ayında altı ayın en sert yükselişini kaydetmesiyle çetin kış koşullarının etkisini kaybettiğinin işaretleri belirdi.

"Soğuk havadan sonra sanayi üretiminde iyileşme gördük ve bu olumlu," diyen Wellington merkezli AMP Capital Investors Ltd.'nin yetkilisi Keith Poore, "Tahvil alım azaltımı, Fed'in ne zaman faizi arttıracağı konusunda daha çok endişelenen yatırımcıların için çok fazla bir sorun oluşturmuyor. Bu sene faiz arttırımı beklemiyoruz," şeklinde görüş bildirdi.