Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişmekte olan piyasalar; teknoloji şirketleri göstergesinin 3 haftanın en düşüğünden sıçraması ve Hint hisselerinin rekora ralli yapması üzerine 2. gününde de kazanç sağladı. Çin'deki imar şirketlerinin tahviller, temerrütlerin artacağı endişesiyle düştü.

Tencent Holdings Ltd. yüzde 5 değerleerek 4 gündür devam eden düşüşünü sonlandırdı. Goldman Sachs Group Inc., Hindistan'ın hisse notunu yükseltmesinin ardından S&P BSE Sensex Endeksi yüzde 0.8 yükseldi; rupi ise 1 haftanın zirvesine çıktı. Rus Micex Endeksi yüzde 0.4 kazanç sağladı. Evergrande Real Estate Group Ltd.'ın yüzde 8.75 maliyetli 2018 vadeli tahvilleri 1 cent düştü ve şirketin tahvil faizi 29 baz puan sıçrayarak Ekim'deki ihracından bu yana en yüksek düzeyine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 14:10 itibariyle yüzde 0.3 kazançla 946.31 puana çıktı. Fed bugün, analistlerin politika yapıcıların tahvil alımlarında daha fazla azaltım yapacağını öngördüğü 2 günlük toplantısında başlıyor. Çin'de yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay yavaşlarken, gayrimenkul şirketlerinden biri 567 milyon dolarlık borçla iflas etti.

Çok fazla risk olduğuna dikkat çeken United Coconut Planters Bank'ın yatırım genel müdürü Steve Sevidal, "En acil risk, Çin'deki  yavaşlamanın derinliği. Temettürler kısa vadede negatif etkiye neden olacak" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 5.6 geriledi ve 12 aylık kazançlarının 10 katından işlem görüyor. MSCI Dünya Endeksi ise 2014'te yüzde 0.3 düştü ve 14.7 katsayısıyla değerleniyor.