Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(07:00'de güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün iki haftanın en iyi gününü kaydetmesinin ardından, konut başlangıçları verisi ve Putin'in Ukrayna'yı bölme amaçları olmadığını söylemesiyle yükseldi.

Microsoft Corp., Apple Inc. ürünü iPad için Office programını yayınlamayı planladığını açıklaması ile 2000 yılından bu yana en yükseğe ralli yaptı. Hewlett-Packard Co., Barclays Plc'nin hisse notunu artırması ile yüzde 3.7 yükseldi. Nasdaq OMX Group Inc. yüzde 3.1 gerilerken, GameStop Corp., Wal-Mart Stores Inc.'in bu yılın ilerleyen zamanlarında ikinci el video oyunları satmaya başlayacağını söylemesinin ardından yüzde 3.4 kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek New York saati ile 16:00'da 1,872.25 puana geldi. Dow Jones endeksi ise 88.97 puan, yani yüzde 0.5 artışla 16,336.19 puanda. Amerikan Borsalarında 5.9 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 12 altında seyretti.

Rusya'dan daha uyumlu mesajların geldiğini ve ABD'de de verilerin daha iyi olduğunu söyleyen Fifth Third Bancorp'un baş piyasa stratejisti John Augustine, "İnşaat izinleri verisi bahar ve yaz konut mevsimi için çok iyi. Yeniden daha iyi ekonomik verilere döndük ve Fed'e odaklanıyoruz" dedi.

S&P 500 Endeksi dün, ABD'de sanayi üretiminin beklentinin üzerinde artması sonrasında yüzde 1 ralli yaparak son iki haftanın en dik artışını kaydetti. Endeks geçtiğimiz hafta, Ukrayna krizi ve

(07:00'de güncellendi)