Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin, "Siyasi ortam buna uygun olmadığı sürece ne G-8 zirvelerinin düzenlenmesi ne de G-8 Grubu'nun bu haliyle devamı mümkündür" dedi.

Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) Zirvesi öncesinde Federal Meclis'te (Bundestag) Alman hükümetinin Ukrayna'daki olaylara ilişkin açıklamasını okuyan Merkel, Kırım'ın Rusya'ya bağlanması kararını değerlendirdiği bölümde Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlar alınabileceğini söyledi.

"Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi, Avrupa ve partnerlerinin kararlı bir karşılık vermesini gerekli kılıyor" diyen Merkel, Rusya'nın hemen bütün uluslararası örgütlerde izole edildiğini aktardı.

Merkel, bugüne kadar 21 kişiye uygulanan seyahat kısıtlamalarının ve bloke edilecek hesap listesinin genişletilebileceğini belirterek, "Bu, kuşkusuz ekonomik yaptırımlara doğru gidilecek" dedi.

G-8'deki Rusya dışındaki ülkeler, bir süre önce Rusya'nın Soçi kentinde haziran ayında düzenlenecek G-8 Zirvesi'nin hazırlıklarını Kırım'da yaşanan kriz nedeniyle askıya almıştı.

Öte yandan, Angela Merkel'in Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Brüksel'e gideceği öğrenildi.

AA