Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Batı Teksas ham petrolü, göstergelerin güçlü ABD ekonomisinin petrol talebini arttıracağı sinyallerini vermesiyle kayıplarını sildi.

Fiyatlar yüzde 0.8'lik düşüşten sonra yatay seyretti. WTI, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin yukarı çıkmasını takip etti. Ham petrol daha önce, doların güçlenmesi ve stokların artışın 9. haftasına girmesiyle gerilemişti.

"Piyasa verilere bayağı bağlı," diyen Chicago merkezli Price Futures Group'un kıdemli piyasa analisti Phil Flynn, "Daha iyi ekonomik veriler petrol talebi beklentilerini arttırıyor. Bu da petrol için destekleyici," diye ekledi.

Bugün vadesi dolacak olan Nisan vadeli WTI kontratı 12 sent kadar tırmanarak Nymex'te 10:17 itibariyle varil başına 100.49 dolardan işlem gördü. Daha aktif Mayıs kontratı 22 sent artışla 99.39 dolara çıktı. Tüm vadelilerin işlem hacmi günün bu saatinde son 100 gün ortalamasının yüzde 18 altında seyrediyor.

Mayıs vadeli Brent kontrat 28 sent kadar yükselerek Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 106.13 dolardan işlem gördü. Dün 6.68 dolardan kapanan Brent ile WTI arasındaki fark 6.74 dolara çıktı.