Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Elazığspor ile karşılaşacak Trabzonspor'un teknik sorumlusu Hami Mandıralı, arzu ettikleri yerde olmadıklarını söyledi.

Mandıralı, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Kardemir Karabükspor maçından itibaren teknik ekip olarak takıma bir ivme kazandırdıklarını düşündüğünü belirterek, "Hem performans hem göze hoş gelen futbol olarak güzel şeylere imza attığımızı düşünüyorum. Bunu sağlayan oyuncularımızdır. Oyuncuların saha içinde gösterdikleri performans, takımdaşlık, arkadaşlık, kazanma, savaşma ruhuyla birlikte zaman zaman güzel futbol, galibiyetler, beraberlikler ortaya koyduk" dedi.

Ligde geçen hafta golsüz berabere kaldıkları Kasımpaşa maçında pozisyon zenginliği ürettiklerini ancak bunu maçın sonucuna yansıtamadıklarını ifade eden Mandıralı, "Tabi ki gelmeyen galibiyetler bizi üzüyor ama bunu çalışarak gidereceğiz. Böyle bir takımımız var. Arkadaşlarımızın saha içinde neler yapabileceğini, yapmak için nelerle mücadele ettiklerini hepimiz biliyoruz. Biz içimizdeki futbol felsefesini, ruhunu, aşkını oyunculara aktarmaya çalışıyoruz onlar da bize sahada cevap veriyor" diye konuştu.

Takımın bulunduğu durum hakkında değerlendirme yapan Mandıralı, "Arzu ettiğimiz yerde değiliz ama olmak için uğraş veriyoruz. Hiçbir teknik adamın elinde sihirli değnek yoktur. Bunu harekete geçirecek sahadaki arkadaşlarımızdır. Onların gayreti, iyi niyeti, çalışması teknik adamları bir yere taşımıştır. Biz bilgimizi, sevgimizi, iş ahlakımızı, arkadaşlarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Onlardan da sahada bunun karşılığını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


-Malouda konusu

Mandıralı, son dönemlerde takımda yer bulamayan Malouda'nın kendileri için değerli bir oyuncu olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Malouda, marka olmuş bir oyuncu, bir kimlik. Fakat çok önemli oyuncu olmak marka, kimlik olmak farklı şeyleri beraberinde getirir. Öncelikle Malouda gibi oyuncuların saha ve idman performanslarının iyi olması lazım. Gelecek nesile örnek teşkil etmesi lazım. Malouda'nın dönem dönem güzel katkı sağladığı maçlar oldu. Bizim süreçte sakatlıklar yaşadı, dönüşünde ondan beklediğimiz performansı alamadık, fakat bu alamayacağımız anlamına gelmez. Kendi adıma şunu söyleyebilirim, hiçbir ön yargım yok. Malouda, Malouda'lığını sahada gösterecek bizler de ona görev vereceğiz, performans bekleyeceğiz. Hem performans hem kişilik olarak hem Trabzonspor'a, oyuncu kardeşlerine daha fazla katkı sağlamalı, örnek olmalı. Biz ondan onu bekliyoruz. Çalışırsa bizim istediklerimizi saha içinde yaparsa biz ona görev vermekten kaçınmayız."

Mandıralı, bir gazetecinin Malouda'nın ekonomik olarak sorunlar yaşadığını biliyoruz. Bunun performansına yansıyıp yansımadığı şeklindeki bir soruya da "Ekonomik olarak Malouda gibi oyuncuların problem çıkaracağını düşünmüyorum. Parasal olarak böyle düşünce içinde olup performans olarak bunu sahaya yansıtacağını düşünmek bile istemem. Ben performansına bakarak böyle karar aldım. Malouda, bizle çalışacak takımın parçası olacak biz de ona görev vereceğiz. Malouda çalışıyor, bundan hiç şüphem yok ama iyi giden şeyi değiştirmemek lazım. Takımımız iyi oynadı, dolayısıyla bozmamak lazım diye düşünüyorum. İsim olmanız, iyi giden şeyleri değiştirir anlamına gelmez. Malouda çalışacak ekonomik olarak problemleri varsa bizimle sahada değil, yönetimsel açıdan değerlendirmesi lazım" yanıtını verdi.


-"Trabzonspor'da çalışmak beni korkutmuyor"

Mandıralı, sezon sonunda kalmak istediğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Trabzonspor çok önemli teknik adamlar yetiştirmiştir. Ben daha yeni işin başındayım. 11 sene üzerine kulübüme geldim. Bu yönetim, başkanım zamanında geldim. Benimle çalışmak isterlerse ben tabi ki tüm kalbimle yüreğimle burada olmak isterim ama sadece şu anki geçiş sürecinde beraberiz. Bundan sonraki süreç ne olur bilmiyorum. Kal derlerse kalırım, en iyisini yapmaya çalışırım. Çünkü o ünlü teknik adamlardan sonra ben de burada bir isim olarak, teknik adam olarak anılmak isterim. Yarın ne olacak onu bilmiyorum. Güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Kendi futbol felsefem, anlayışım bana bunları söylettiriyor. Gelinen süreçte ne olur onu birlikte göreceğiz. Trabzonspor'da çalışmak beni korkutmuyor, hatta cesaretlendiriyor. Öyle güzel tepkiler varki buna cevap vermek gerekiyor yeter ki bizi yönetenler de bize o görevi versin."

Oyuncu kadrolarının önceki dönemle aynı olduğunu ifade eden Mandıralı, "Fakat saha içinde görev yerlerini oyuncuların değiştiriyoruz, farklı hamleler yapıyoruz. Juventus maçından sonra dik oynayacağız dedim. Her maç dik oynanmaz ama bir enerji yaymak lazımdı. Bunu düşünerek bu mesajı verdim. En son Kasımpaşa maçında da benim anlayışıma göre oynadık, pozisyon zenginliği var ama skor alamadık. Gol yollarında başarılı olursak bu felsefemiz yaygınlaşacak. Bunun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.


-Yabancı oyuncuların performansı

Sezon içerisinde futbolculara iyileştirme yapılması konusuna olumsuz baktığını da anlatan genç çalıştırıcı, "Bir oyuncu kulübüyle anlaşır sezon içerisinde performans sergiler. Ona göre anlaşma sağlamak için yönetimle masaya oturur. Onun dışında konuluşan parasal olaylar benim futbol anlayışıma göre yanlıştır. Lig devam ederken iyileştirme benim tasvip etmediğim bir şeydir. Futbolcunun bir kez konuşma hakkı vardır, transfer zamanıdır. Transfer döneminde konuşsun, en iyi parayı alsın, sonra çalışsın. Ben bunu isterim" ifadelerini kulandı.

Yabancı oyuncuların sezon sonunda hepsi bırakalım gitsin diye bir açıklamasının olmadığını söyleyen Hami Mandıralı, "Böyle bir şey demedim. Bütün oyuncularımız bizim için kıymetli, değerlidir. Performans olarak memnuniyetsizliğimiz var. Bu aşikar, gözle görünür bir gerçek. Bunu düzeltecek olan kendileri. Biz görev veriyoruz, oyuncularımız oynamadıkları zaman sızlanıyorlar ama forma verdiğimiz zaman performans bekliyoruz, vermediğimiz zaman başka arayışlara geçiyoruz. Formayı hoca vermiyor, kendileri alıyor dolayısıyla çalışacaklar ama performanslarının çoğundan memnun değilim" diye konuştu.

Bu sezon takımın Avrupa'da önemli bir başarı sağladığını söyleyen Mandıralı, "Trabzonspor, her zaman yarışmacı, zirveye oynayan takım. Asla altları hedefleyen takım olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Göreve devam edersek çok daha güçlü bir Trabzonspor ortaya koyacağımıza inanıyoruz. Bunun çalışmalarına da başladık" dedi.

Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara da değinen Hami Mandıralı, "Fenerbahçe, ciddi önemli rakibimiz. Biz ekip olarak çok iyi hazırlandık. Maç tamamlanabilse farklı bir skor olabilirdi. Bizim dışımızda gelişen olaylar nedeniyle maçı bitirmeden mağlup olduk. Bizden kaynaklanmayan şeylerden dolayı maç tatil oldu. Ceza aldık ve devam edecek" diyerek sözlerini tamamladı.