Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında konuk ettiği Bursaspor'la 2-2 berabere kalarak rövanş öncesi ev sahibi olma avantajını kullanamadı.

Mücadeleye hızlı başlayan ve 11. dakikada Wesley Sneijder ve 40. dakikada Selçuk İnan'ın penaltıdan attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda pek varlık gösteremedi. İkinci yarının hemen başında 46. dakikada Volkan Şen'in attığı golle skor 2-1'e gelirken, sarı-kırmızılılar 88. dakikada da Bekir Yılmaz'ın golüne engel olamadı ve ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı karşılaşmada skor üstünlüğünü korumayı başaramadı.

Galatasaray, bu sonuçla 16 Nisan'da Bursa'da oynanacak rövanş karşılaşması öncesinde avantajı rakibine kaptırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ikinci turda Chelsea elenerek veda eden, Spor Toto Süper Lig'deki son iki maçında Kardemir Karabükspor'la 0-0 berabere kalıp, Kayserispor'a 1-0 yenilen ve zirvenin oldukça gerisinde kalan kalan sarı-kırmızılı ekip, seyircisi önünde Bursaspor ile yaptığı Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçını da beraberlikle tamamlayarak, üst üste 4. resmi karşılaşmasını kazanamadı.


- Taraftarlardan istifa çağrısı

Galatasaraylı taraftarlar, ligdeki Kayserispor maçının ardından olduğu gibi Bursaspor maçı sonrası da tepkilerini sürdürdü.

Bursaspor'un son dakikalarda 2-2'lik eşitliği yakalamasının ardından Galatasaray Yönetim Kurulu'nu ve teknik direktör Roberto Mancini'yi istifaya çağıran taraftarlar, "Yönetim istifa" ve "Mancini istifa" şeklinde tezahüratlarda bulunduar.


- Sneijder 12. golünü attı

Galatasaray'ın karşılaşmada ilk golünü atan Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, bu sezon resmi maçlardaki 12. golünü kaydetti.

Yıldız futbolcunun, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 9, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 2 golü bulunuyor.


- Selçuk İnan gol sevinci yaşamadı

Karşılamada Galatasaray'ın ikinci golünü penaltıdan kaydeden Selçuk İnan, gol sevinci yaşamadı.

Son dönemdeki performansıyla eleştirilerin hedefi olan ve Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'a 1-0 kaybedilen maçın ardından taraftarlarca ıslıklanan tecrübeli futbolcu, karşılaşmada Umut Bulut'a yapılan faul sonucunda kazanılan penaltıda başına geçtiği topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi. Golün ardından sadece bileğini öpen Selçuk İnan, gol sevincinde bulunmadı.

Tecrübeli futbolcu, karşılaşmanın ikinci yarısında geçirdiği sakatlık sonrası oyuna devam edemedi. Maçın 63. dakikasında sağ kasığından tutarak kenara gelen Selçuk İnan, kenarda yapılan kontrolün ardından direkt soyunma odasına gitti. Selçuk İnan'ın yerine 65. dakikada İzzet Hajrovic oyuna dahil oldu.


- Burdisso'ya tepki

Galatasaraylı taraftarlar karşılaşmada performansını beğenmediklerini Guillermo Burdisso'ya tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı takımın devre arasında renklerine kattığı ve Bursaspor maçı dahil forma giydiği 4 resmi müsabakada da beklentilerin altında kalan Arjantinli futbolcu, 55. dakikada yerine Semih Kaya'ya bıraktı. Tribünler, oyundan çıkan Burdisso'yu ıslıkladı.