Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Janet Yellen'in yatırımcıların faiz oranlarının önceki tahminlerden daha erken artacağı endişelerini gevşetmesiyle gelişen piyasa paraları güçlendi ve MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 15 ayın en uzun kazanç serisine ilerliyor.

Endonezya rupisi Hong Kong saatiyle 13:44'te dolar karşısında yüzde 0.8 güçlenirken, Güney Kore wonu yüzde 0.5 ve Çin yuanı yüzde 0.3 tırmandı. MSCI Gelişen Piyasalar endeksi yüzde 0.2 kazançla 996.51 puana çıkarak, yükselişin 8. gününe girdi. Jakarta Bileşik Endeksi yüzde 1.9 ralli yaparken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yukarı çıktı.

Yellen, dünyanın en büyük ekonomisinde işsizliği aşmak ve toparlanmayı desteklemek için "sıradışı tedbirlere hâlen ihtiyaç olduğunu" söyledi. HSBC Holdings Plc ve Markit Economis'in satın alma yöneticileri imalat endeksi Mart'ta 48.0 puan ile Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine işaret ederken, daha fazla şirketi inceleyen resmi PMI verisi Şubat'taki 50.2 puandan 50.3 puana çıkarak, ufak bir yükseliş gösterdi.

Endonezya'da dış ticaret açığı, dış ticaret fazlasına dönerken, Güney Kore ihracatları, resmi verilere göre bu sene en güçlü tırmanışını kaydetti.

Jakarta merkezli PT AAA Asset Management'ın fon yöneticisi Farash Farich, "Yellen'in konuşması faizin önceki beklentilerden daha uzun süre düşük kalacağı umutlarını canlandırdı," şeklinde görüş bildirdi.