Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın tedbir amaçlı erişim engelleme kararından 13 gün sonra kullanıcılar yeniden Twitter hesaplarına girmeye başladı.

TİB'in Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Twitter'a erişimi engelleme kararını kaldırılmasına ilişkin yazısı internet servis sağlayıcılara ulaştı.

Söz konusu karar doğrultusunda internet servis sağlayıcıları "www.twitter.com" adresine yönelik URL bazlı engellemeyi kaldırdı.

Mobil internet servislerinden Twitter'a erişim sağlanmaya başlarken ADSL ve diğer internet servisleri üzerinden de kısa süre içinde erişim sağlandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da Anayasa Mahkemesi'nin kararının kendilerine ulaştığını, karar gereği yurt dışı merkezli Twitter firmasının internet erişimine engellemenin kaldırıldığını açıkladı.

BTK açıklamasında "22 Mart 2014 tarihinde yapılan ilk görüşmede mahkeme kararlarından 4 tanesinin gereği yerine getirilmiştir. Twitter firması ile yapılan temaslar çerçevesinde bir irtibat mekanizması kurulması süreci hızlanmıştır" denildi.