Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İktidar partileri tarafından oluşturulan grupların anlaşmasının ardından Japonya nükleer enerji kullanımını kabul eden ve tüketim ve üretime rehberlik edecek politikayı onaylamak üzere.

İktidardaki Liberal Demokrat Parti ve koalisyonun küçük ortağı New Komeito, nükleer enerjiyi "önemli bir bazyük enerji kaynağı" olarak tanımlayan Şubat'ta sunulan politika taslağı üzerinde haftalardır devam eden tartışmları tamamlamaya hazırlanıyor.

LDP'li yasa koyucu Taku Yamamoto basın konferansında planın onay için Kabine'ye sunulmasından önce partilerin bugünkü anlaşmayı görüşmek üzere kendi üyeleriyle toplantı yapacağını söyledi.

Komeito uzun zamandır temiz enerji hedefinin dahil edilmesi yönünde kampanya yürütüyor olsa da, her iki taraf da ödün verdi. New Komeitolu Tetsuo Saito, plana "Japonya, önce açıklanan hedefleri aşan seviyelerde temiz enerjiyi uygulamaya koymayı amaçlayacaktır" cümlesinin eklenmesine karar verdi. Önceki hedefler, 2030'a kadar ülkenin elektiğinin yüzde 20'sinin temiz enerji ile sağlanmasını öngörüyor.

Eklenen cümle partilerin önceden öne sürdüğü teklifleri yumuşatıyor. Partiler geçtiğimiz hafta temiz enerjinin, "kaydadeğer" oranda eski hedeflerin üzerinde olacağını söylemişti.

Japonya şu anda enerjisinin yüzde 1.6'sını rüzgar, güneş ve diğer yenilenebilir kaynaklardan sağlarken, hidroelektriğin oranı yüzde 8.4.