Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100 ) endeksi, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye ile ilgili not kararı ve değerlendirmelerinin ardından güne 370,60 puanlık yükselişle 71.915,41 puandan başladı.


Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 0,52 oranında değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 0,61, holding endeksi yüzde 0,37 oranında yükseliş kaydetti.


Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviye olarak tanımlanan BBB- notunu ve durağan olan not görünümünü değiştirmedi. Piyasa beklentisi de genel olarak notta değişiklik yapılmayacağı yönündeyken, buna karşın görünümle ilgili değişiklik yapılabileceğine yönelik söylemler dikkati çekiyordu. Analistler, Fitch kararının genel piyasa beklentileri dahilinde olması nedeniyle etkisinin sınırlı pozitif olacağını tahmin ediyor.


Fitch'in ardından Türkiye'ye yatırım yapılabilir notu veren bir diğer uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ile ilgili değerlendirmesini 11 Nisan'da yapması bekleniyor.


Bugün saat 15.30'da ABD'de tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, BIST 100 endeksinin 72.000 - 72.500 aralığının güçlü direnç konumunda olduğunu hatırlatarak, bu seviyelerden gelebilecek kar satışlarının gücünün takip edilmesi gerektiğini vurguluyor.

 

AA