Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de bugün açıklanacak olan ve 4 ayın en büyük artışını kaydetmesi beklenen tarımdışı istihdam verisinin öncesinde dolar, yene karşı 10 haftanın zirvesine yakın seyretti.

Yatırımcılar Fed'in 2006'dan bu yana yapacağı ilk faiz artışını ne zaman yapacağını anlamaya çalışırken, ABD doları, yen ve euro karşısında 3. haftasını da kazançlı sonlandırmaya hazırlanıyor. Euro dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin politika yapıcıların deflasyon riskine karşı daha fazla adım atmaya hazır olduğu söylemini güçlendirmesinin ardından euro, dolar karşısında dün 1 ayın en düşüğünü kaydetti. Yeni Zelanda dolaru 2 ayın en sert haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor.

Bu kez kötü kavanın veriyi etkilemeyeceğini, o nedende güçlü bir tarımdışı istihdam verisi beklendiğini söyleyen Gaitame Online Co.'nun forex danışmanlarından Masazaku Sato, "Bu da dolardaki güçlenmeyi destekliyor" dedi.

Dolar, euro karşısında dün 104.11 düzeyinden 23 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini kaydetmesinin ardından bugün Londra saatiyle 7:36 itibarıyla büyük değişiklik kaydetmeyerek 103.83 düzeyinden işlem görüyor. Euro, dün 1.3698 dolardan 28 Şubat'tan bu yana en düşük düzeyine işaret etmesinin ardından bugün dünkü kapanışı olan 1.3720 dolardan 1.3705 dolara geriledi. Euro, yen karşısında da yüzde 0.2 değer kaybederek 142.28 düzeyine geriledi.

Dolar, bu haftayı yen karşısında yüzde 1.1, euro karşısında da yüzde 0.3 kazançla kapamaya hazırlanıyor. Euro, yen karşısında bu hafta yüzde 0.6 güçlendi.