Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeleri, hisselerin son iki ayın en dik düşüşünü kaydetmesinin ardından, internet hisselerinin gerilemesi ve yatırımcıların bu hafta başlayacak olan ilk çeyrek kâr sezonunu beklemesiyle geriledi.
 
Facebook Inc., Twitter Inc., ve Priceline Group Inc. New York'ta geriledi. Sprouts Farmers Market Inc., siyah karabiberin mikrop bulaşma riskinden dolayı satıştan geri çekilmesiyle, 4 Nisan'da son işlemlerde yüzde 1.9 düştü.

Standard & Poor’s 500 Haziran vadeli endeksi, New York saati ile 6:26'da yüzde 0.5 gerileyerek 1,850.5 puana düştü. Endeks geçtiğimiz hafta, son iki işlem gününde kazancı yüzde 0.4'e kısmadan önce, rekor seviyelere yükselmişti. Endeks 3 Şubat'taki bu yılın en düşük seviyesinden sonra yüzde 7.1 artarken, 2014 yılında bugüne kadar yüzde 0.9'a yükseldi. Dow Jones vadeli kontratları ise 62 puan, yani yüzde 0.4 düşüşle 16,294 puanda.

“Şu an teknolojide büyük bir kar alım görülüyor,” diyen Deutsche Post Bank AG'nin hisse piyasası stratejisti Heinz-Gerd Sonnenschein, “Bilanço sezonun başlamasıyla önümüzdeki birkaç hafta oldukça enteresan olacak. Herkes daha zayıf bir çeyrek bekliyor. ABD piyasası hala güçlü, rekordan uzak değil ama değerlemeleri desteklemek için daha fazla kar büyümesine ihtiyacımız var,” diye ekledi.