Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:50'de güncellendi)

Dolar, Döviz volatilitesindeki düşüşün yatırımcıları daha yüksek getirili varlıklara yöneltmesi ile, sepet karşısında beş aydan uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi.

ABD para birimi, ülkede geçtiğimiz hafta Cuma günü tarım dışı istihdamın ekonomist beklentilerinin altında artış gösterdiğini ortaya koyan verilerin, toparlanmanın ivme kazandığı söylentilerini azaltması ile, euro karşısında düşüşü ikinci güne taşıdı. Avustralya doları, Yeni Zelanda doları ve Güney Afrika randı güçlendi. Yen, Japonya merkez bankasının para politikası toplantısında ek teşvik uygulamaktan kaçınması ile yükseldi. Bloomberg gelişen ülke para birimleri endeksi dört aya yakın bir sürenin zirvesine tırmandı.

Rabobank International kıdemli döviz stratejisti Jane Foley, "Tekrar gelişen piyasalara yönelik daha fazla ilgi var, bu da birçok yatırımcının getiri arayışında olduğunu ortaya koyuyor. Bu durum dolar için açık bir şekilde olumsuz risk teşkil ediyor. Ayrıca istihdam verisini de suçlayabiliriz, bazı insanların umduğu kadar güçlü değildi" dedi.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden, Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.5 gerileyerek New York saati ile 10:58'de 1,009.19 puan oldu. Endeks gün içinde 1,008.58 ile 31 Ekim'den bu yana en düşüğü gördü.

Dolar euro karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 1.3789 olurken, dün de yüzde 0.3 kayıp yaşamıştı. Dolar yen karşısında ise 102.07 ile 28 Mart'tan bu yana en zayıf düzeyi görmesinin ardından, yüzde 0.9 kayıpla 102.16 yen seviyesinde. Yen euro karşısında yüzde 0.6 arttı ve 140.86 oldu.

(18:50'de güncellendi)