Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

ABD'de teknoloji hisselerinde geçtiğimiz haftaki sert satışlar, Silikon Vadisi'nin en zenginlerine 11.5 milyar dolara mal oldu.

Yatırımcıların teknoloji hisselerinde satışa geçmesi,  ABD'nin Batı kıyısındaki teknoloji şirketleriyle servet sahibi olan 23 en varlıklı milyardere 2 Nisan'dan bu yana 11.5 milyar dolar kaybettirdi. Facebook Inc.'in kurucu ve sahibi Mark Zuckerberg, Amazon.com Inc.'in kurucusu Jeff Bezos, Oracle Corp.'un kurucusu Larry Ellison ve Microsoft Corp.'un kurucusu Bill Gates 4 günde 1'er milyar doların üzerinde para kaybetti.

Teknoloji hisseleri dün yeniden ralliye başlayarak yön değiştirse de, yatırımcılar yılın çoğunda teknoloji şirketlerden, daha sağlam temettü ve kazançlara sahip şirketlere geçiş yapıyor. Caterpillar Inc. bu yıl yüzde 13 yukarıda seyrederken, mikroblog sitesi Twitter Inc. yüzde 34 ve alışveriş sitesi Amazon yüzde 18 düşüş kaydetmiş bulunuyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi 4 Nisan'da 2 yılın en sert düşüşünü kaydetti.

Yatırımcıların dişlerini geçirebilecekleri bir şeye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Chicago'daki BMO Private Bank'ın yatırım genel müdürü Jack Ablin, "Teknoloji şirketlerinin çoğunun sunabilecekleri elle tutulur bir şeyler yok" dedi.