Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri Çin'in büyümeyi güçlendirmek için daha fazla adım atacağı spekülasyonlarıyla 4 ayın zirvesine yükseldi. Güney Afrika randı 2014'teki kayıplarını sildi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 yükselişle artışın 3. gününde 1,011.49 puandan işlem gördü. Şanghay Bileşik Endeksi 6 haftanın zirvesine çıkarken, China Petroleum & Chemical Corp. yüzde 2 sıçradı. Brezilya'nın Ibovespa Endeksi önceki kazançlarını sildi.

Gelişen piyasa hisseleri endeksindeki 10 sektörün hepsi, tüketici hisseleri ve finansal hisselerle yükseldi. Çin hükümeti genişlemeyi desteklemek için bir dizi önlemler tasarladı. Başbakan Li Keqiang, ülkenin bu sene için yüzde 7.5'luk hedefini tutturamama endişesi sürerken zayıflayan ekonomik büyüme konusuna değinmesi için baskı altında.

Yatırımcıların gelişmiş ülkelerdeki yatırımları, düşük ağırlıklı pozisyonlarını kapamak için gelişen piyasalara geri dönmelerini gerektirecek kadar çok artırmış olduğunu söyleyen Asset Plus Fund Asset Management Co.'nun kıdemli başkan yardımcısı Supongvorn Mianpoka, "Çin'in teşvik paketine ilişkin iyimserliğin artması da yatırımcıların Çin ve diğer gelişen piyasa hisselerine dair beklentilerini destekliyor" dedi.