Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün son beş haftanın en dik artışını kaydetmesi sonrasında, işsizlik başvurularıın 2007'den bu yana en düşüğe gerilemesi sonrasında kayıpları azalttı.

S&P 500 Haziran vadeli endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 08:34'te 1,863.5 puan olurken, erken saatlerde kayıplar yüzde 0.4'ü buldu. Dow Jones vadeli kontratları ise 8 puan, yani yüzde 0.1'den az bir düşüşle 16,352 puanda. Nasdaq 100 vadelileri ise yüzde 0.1'den az bir gerileme kaydetti.

S&P 500 Endeksi dün, Fed'in Mart ayı toplantısının tutanaklarında faiz oranı artışının zamanlamasına yönelik endişelerin görülmesi ile, yüzde 1.1 yükselirken, teknoloji hisseleri 14 Ocak'tan bu yana en büyük artışı gerçekleştirdi. S&P 500, 2 Nisan'daki zirve rekorundan bu yana, değerlemelerin yarattığı endişe ile teknoloji hisselerinde yaşanan satışlar ile yüzde 2.4 kadar geriledi.

Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarında, "Bazı üyeler, tahmin medyanındaki artışın, beklentileri abartı duruma getirdiğini belirtti. Üyeler, faiz tahminlerinin FOMC'nin daha az destekleyici politikalara doğru bir adım attığı yönünde bir yanlış anlama yaratmasından endişe duyuyor" denildi.

ABD Hazine tahvili faizleri geçtiğimiz ay toplantı sonrasında, faiz oranlarının beklenenden daha hızlı artırılabileceği öngörüsü ile yükselmişti.

Fed'in dört turluk tahvil alımları ekonomik büyümeyi desteklerken, S&P 500 Endeksi'ini 2009'daki düşük seviyesinden yüzde 180 yukarı taşıdı.