Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:15'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcıların hisse kazançlarının kar görünümünün üstüne çıktığı spekülasyonları yapmasıyla düşüşü ikinci güne taşırken, son bir ayın en dik haftalık kaybını gerçekleştirdi.

ARM Holdings Plc teknoloji hisselerindeki gerilemeye öncülük ederek yüzde 4.5 kayıp yaşadı. Thales SA, JPMorgan Chase & Co.'nun hisseler için notu düşürmesinden sonra Eylül 2012'den beri en sert düşüşü kaydetti. Mediaset Espana Comunicacion, en büyük ikinci hissedarının hisselerinin bir kısmını satışa çıkarmasından sonra Kasım'dan bu yana en düşüğe geriledi. Salzgitter AG, Citigroup Inc.'nin yatırımcılar hisseyi almayı tavsiye etmesinden sonra yüzde 1.2 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.4 düşüşle haftanın son işlem gününü 328.77 puandan kapattı. Endeks, ortalama değerlemelerin üzerindeki hisselerin satışlarıyla bu haftayı yüzde 3.1 kayıpla geçerken, 14 Mart'tan bu yana en büyük haftalık düşüşü kaydetti.

Stoxx 600 Endeksi Mart 2009'un en zayıf seviyesinden iki katının üstüne çıktı.  Endeks tahmini kazançlarının 14.4 katında değerlenirken, beş yıllık ortalama 12.3 kat seviyesinde.

(19:15'te güncellendi)