Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Ukrayna'daki durumu görüşmek için acil toplantı yapmasının ardından petrol ve altın değerlenirken, paladyum 2011'den bu yana en yüksek seviyesinden işlem gördü. Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal teşvik sinyalleri üzerine zayıfladı.

Altının ons fiyatı 1,329.20 dolara tırmanırken, New York'ta işlem gören petrol Tokyo saati ile 13:41 itibarıyla yüzde 0.5 yukarıda seyrediyor. Rusya'nın en büyük üreticisi olduğu paladyum, Ukrayna ve Rusya yanlısı silahlı adamlar arasındaki çatışmalarda ölenlerin olması üzerine yüzde 1 tırmandı. Çin ve Avustralya Borsaları en az yüzde 0.4 düşerken, Japon Topix Endeksi 7 gündür ilk kez yükseldi. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.2 düştü, ABD Hazine tahvilleri ise değerlendi.

ABD ve Moskova'daki yetkililerin Ukrayna'da bir askerin ölmesinin ardından karşılıklı olarak birbirlerini suçlamalarının ardından Rusya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne acil toplantı çağrısında bulundu. AMB Başkanı Mario Draghi, eurodaki güçlenmenin, parasal teşvik gerekliliğini ortaya koyduğunu söyledi. Citigroup Inc. bugün JPMorgan Chase&Co.'nun hayal kırıklığına uğratan lrakamları ve teknoloji hisselerindeki sert satışların S&P 500 Endeksi'ne Haziran 2012'den bu yana en büyük haftalık kaybını yaşatmasının ardından bugün bilançosunu açıklayacak.

Ukrayna geriliminin, Rusya ile ilgili şeyleri desteklediğini, ancak çoğu emtianın kendi arz hikayesinin olmasından ötürü bunun kuyruk riski olarak kalmaya devam ettiğini söyleyen UBS AG'nin emtia araştırmaları müdürü Dominic Schnider, "Hisseler bir miktar düştü ve emtia ile düşük korrelasyon gördük. Bazı sermaye dağıtıcılarının bunu cazip bulduğu görülüyor" dedi.