Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Draghi'nin euro açıklamaları henüz sadece "laf"tan ibaret

Draghi'nin euro açıklamaları henüz sadece "laf"tan ibaret

  • Döviz traderları Draghi'nin euro uyarılarının "lafta kaldığını" düşünüyor

Giriş: 15 Nisan 2014, Salı 11:06
Güncelleme: 15 Nisan 2014, Salı 11:09

Döviz traderları, konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı dahi olsa, "lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini" düşünüyor.

Mario Draghi'nin bu haftasonu AMB'nin eurodaki güçlenmeye karşı para politikasını gevşetebileceğini söylemesi, haftalardır ortaya koyduğu duruşunu güçlendirdi. Ancak euro, Draghi'nin sıkça tekrarladığı yorumlarının etkisini üzerinden arttı ve Mart'tın başından bu yana yükseldi. Opsiyon traderları ise Kasım 2009'dan bu yana euroda neredeyse en az zayıflama beklentisine sahip.

Euro Bölgesi'nde enflasyonu AMB'nin yüzde 2 hedefinin çeyrek düzeyine yavaşlatan ve Japonya'nın 1990'lı yıllarını esir alan zayıf büyüme tehdidi arz eden eurodaki kazançları azaltması Draghi için zorluk çıkarıyor. Traderlar, merkez bankasının sözlerini, euroda 20 aydır devam eden ralliyi sonlandırmaya yeterli olacak kadar tedbirle destekleyip desteklemeyeceğini anlamaya çalışıyor.

AMB'nin muhtemelen bu tür yorumlara devam edeceği tahmininde bulunarak, "söylemenin kolay" yorumunda bulunan Londra'daki Bank of America Corp.'un G-10 döviz strateji müdürü Athanasios Vamvakidis, "Euronun ciddi oranda zayıflaması için piyasanın hareket görmesi gerekir" dedi.