Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cenevre'deki görüşmelerin ardından Ukrayna tansiyonunun düşmesiyle Asya Borsaları yükseldi. Topix endeksi bu haftayı 1 ayın en yüksek kazancıyla kapamaya hazırlanıyor. Güney Kore wonu yükselirken, Japonya'da kredi riski düştü. Kauçuk 2012'den bu yana en düşük düzeyine geriledi.

Topix Endeksi'nin yüzde 0.2 yükselmesiyle MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 artış kaydetti ve TOkyo saatiyle 14:02'de 138.89 puana çıktı. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.6 artış kaydetti. Won yüzde 0.2 güçlenirken, yen büyük değişiklik göstermedi. Kauçuk vadelileri yüzde 3.9'e varan kayıplar kaydetti. Bugün ABD, İngiltere, Almanya, Hong Kong, Singapur, Avustralya ve Yeni Zelanda'da finanal piyasalar Paskalya tatilinden ötürü kapalı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri birlik göndermek zorunda kalmamayı umduğunu söylemesinin ardından Cenevre'deki 4 taraflı Ukrayna görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Çin'de 70 şehrin 56'sında yeni konut fiyatları arttı. ABD'de işsizlik başvuruları beklentinin altında artış kaydederek, dünyanın en büyük ekonomisinin toparlanmaya devam ettiğine işaret etti ve Fed'in bu yıl teşvikleri azaltacağı spekülasyonlarını artırdı.

Ukrayna'da tansiyonun gevşemesinin hisseler için olumlu olduğunu söyleyen Nomura Holdings Inc.'in Tokyo'daki hisse stratejistlerinden Juichi Wako, "Ukrayna'da endişelerin uzaklaşmasıyla dolar alım göörecek ve yen de zayıflayacak" dedi.

Topix'deki sektörlerin çoğu yükseldi ve endeksi bu hafta yüzde 3.1 yukarı taşıdı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,011.48 puana çıkarak kazançlarını 3. gününe taşıdı. Standard&Poor'S 500 Endeksi dün sıçrayarak Temmuz'dan bu yana en büyük haftalık kazancını kaydetti.