Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:50'de güncellendi)

ABD hisseleri yükselişi beşinci güne taşırken, Standard & Poor's 500 Endeksi'i Ekim'den bu yana en uzun kazanç periyoduna hazırlanıyor.

Newmont Mining Corp., yetkililerin Barrick Gold Corp. ile birleşme görüşmelerinin yeniden başlayabileceği yönündeki açıklamaları üzerine yüzde 6.2 yükseldi. Halliburton Co. ikinci çeyrekte kar artışı tahmininin ardından yüzde 2.8 tırmandı. Athenahealth Inc. ise çeyrek döneme ait  kazancın beklentilerin altında kalması üzerine yüzde 5.3 düşüş kaydetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 12:35'te 1,867.75 puan oldu. Dow Jones endeksi 22.99 puan, yani yüzde 0.1 artışla 16,431.53 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 27 altında seyretti.

Robert W. Baird & Co. hisse işlemleri şefi Patrick Spencer, "Baharın etkisiyle artan talepler sayesinde, sanırım şirketlerin çoğu bir sonraki çeyrek için tahminlerini artıracak. Ekonomi en etkili düzeyde devam ediyor, bu yıl için oldukça iyimserim" dedi.

S&P 500, Morgan Stanley, Yahoo! Inc. ve Citigroup Inc. gibi şirketlerin beklentiyi aşan kârları ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın bankanın enflasyon ve istihdam hedeflerine ulaşma kararlılığını tekrarlamasıyla, dört işlem günü süren geçtiğimiz haftada yüzde 2.7 sıçrama kaydederek Temmuz'dan bu yana en dik haftalık kazanca imza attı.

Endeks 2 Nisan'daki zirve rekorundan bu yana yüzde 1.2 geriledi. ABD Borsası 18 Nisan'da tatil nedeniyle kapalıydı.

Netflix Inc. ve Zions Bancorporation buün kâr açıklayacak S&P 500 şirketleri arasında bulunuyor. Şu ana kadar bilançolarını açıklayan şirketlerin yüzde 70'inden fazlası, beklentinin üzerinde gelir açıkladı.

(19:50'de güncellendi)