Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de perakende satışlar Mart ayında, ılıkk hava koşullarının ilkbahar için giyim-kuşam harcamalarının artmasına neden olması ile birlikte, beklenmedik bir şekilde yükseldi ve ekonominin ilk çeyrekte hız kazanmakta olduğuna ilişkin işaretlere katkıda bulundu.

Oto yakıtı dahil perakende satışlar, Mart ayında, yüzde 1.3 artış görülen Şubat ayına göre, yüzde 0.1 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, perakende satışların yüzde 0.4 düşmesi bekleniyordu.

İngiltere'de tüketiciler 2013 yılındaki toparlanmaya öncülük etti ve ücretlerdeki artış ve enflasyondaki yavaşlamanın hayat standartları üzerinde beş yıldır süren baskıyı azaltması ile birlikte, bu yıl da büyümeye destek olmaya hazırlanıyorlar.

Londra'da Berenberg Bank kıdemli ekonomisti  Christian Schulz, "Bugünkü veriler, diğer bir güçlü GSYİH verisini destekliyor," dedi ve "Daha fazla insanın iş bulması, ücretlerdeki artışlar ve enflasyondaki düşüşle birlikte, reel gelir üzerindeki baskı sona erdi. Hanehalklarının daha az tasarruf etme ihtiyacında olmaları da yükselişin sürdürülebilir olmasını sağlıyor" şeklinde görüş bildirdi.