Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, UTİB Genel Kurulu'nda tekrar başkanlık görevine seçildi.

UTİB Başkanı İbrahim Burkay, tekstil sektörünün geldiği noktaya dikkat çekti. Hedeflerinin tekstilde 10 dünya markası içinde yer alacak markalar çıkartmak olduğunu vurgulayan Burkay, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmaya verdikleri öneme de dikkat çekti. Burkay, 8 yıl önce 800 milyon dolar olan UTİB ihracatının bugün 1.5 milyar dolara yaklaştığını hatırlattı. Burkay UTİB projelerinin yeni dönemde de öncü olacağını, tekstil mükemmeliyet merkezi, Türkiye Tekstil Zirvesi, Uluslararası Tekstil Fuarı ve Tekstil Tasarım Akademisi'nin de yolda olduğu müjdesini verdi.

UTİB, Genel Kurul sonrası 2013 yılı başarılı ihracatçılarını da ödüllendirdi. 75 firmanın ödül aldığı gecede, Yeşim Tekstil en fazla ihracat yapan firma ödülünü aldı. UTİB, ihracata yaptıkları katkılardan dolayı ulusal basın mensuplarına da ödül verdi. Bloomberg HT muhabiri Burak Karagöz ve Gazete HaberTürk muhabiri Seçkin Ürey de ödül alan gazeteciler arasındaydı.