Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Elazığspor'u 1-0 yenen Galatasaray, lig maçlarında 119 gün süren deplasman galibiyeti hasretine son verdi.

Süper Lig'i 2. bitirerek, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmak isteyen Galatasaray, kritik Elazığspor deplasmanında Burak Yılmaz'ın attığı tek golle kazandı.

Ligde dış sahadaki son galibiyetini 28 Aralık 2013 tarihindeki 17. hafta müsabakasında Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yenerek elde eden "Cim Bom", ardından çıktığı 6 deplasman maçında da rakiplerine puan kaptırdı.

Kayseri Erciyesspor galibiyeti sonrası deplasmanda Gaziantepspor (0-0), Medical Park Antalyaspor (2-2), Çaykur Rizespor (1-1), Kardemir Karabükspor (0-0) ve Torku Konyaspor'la (0-0) yenişemeyerek üst üste 5 maçını eşitlikle tamamlayan Galatasaray, son maçında Sivasspor'a da 2-1 yenilerek kötü bir grafik çizmişti. Sarı-kırmızılılar, 119 gün sonra bu kötü gidişe Elazığspor maçında "dur" dedi.



- Burak Yılmaz, ligde 50 gün sonra gol attı

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, ligde 50 gündür süren sessizliğine Elazğıspor maçında son verdi.

Süper Lig'de son golünü 8 Mart 2014'te Akhisar Belediyespor karşısında kaydeden Burak, o tarihten bu yana 50 gündür gol atamıyordu. Galatasaray'ın uzun zaman sonra deplasmandan 3 puan çıkardığı Elazığspor maçındaki tek golü atan Burak Yılmaz, hem takımının 119 günlük deplasman galibiyeti fobisi hem de kendisinin 50 gün süren gol orucunu sonlandırdı.

Burak, 13 olan gol sayısını da 14'e çıkararak, 16 golle krallık yarışında zirvede yer alan Sivassporlu Aatif Chahechouhe'yu takibini sürdürdü.