Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, yatırımcıların kurumsal gelirlere ve Ukrayna'da yükselen tansiyon ile Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanma ihtimaline ağırlık vermeleri ile, düşüşü üçüncü güne taşırken, bölgesel gösterge endeksi iki haftanın en düşüğüne geriliyor.

Japonya'nın üçüncü büyük otomobil üreticisi Honda Motor Co., yıllık kârının analist beklentilerini kaçırması ile yüzde 4.2 geriledi. China Life Insurance, yatırım dönüşlerinin gerilemesiyle net kârının birinci çeyrekte bir yıl önceye göre yüzde 28 gerilediğini açıklaması üzerine yüzde 1.7 kaybetti. Avustralya'nın bir numaralı altın üreticisi Newcrest Mining Ltd., altının iki haftanın zirvesine yakın işlem görmesi ile yüzde 5.8 tırmandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek Tokyo saati ile 12:30'da 137.68 puan oldu. Endeks geçtiğimiz hafta Çin'de imalat sanayiinin daralması ile yüzde 0.7 düşüş yaşadı.

Standard Chartered Plc yatırım stratejisti Audrey Goh, "Ukrayna krizi piyasada volatiliteye neden oluyor. Kötü gelen bilançolar da yatırımcıları endişelendiren bir başka konu" dedi.