KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Nasdaq Bileşik Endeksi'nin 25 Nisan'da son iki haftanın en büyük düşüşünü yaşamasının ardından, artan birleşme ve satın alma faaliyetleri ve teknoloji hisselerinin tırmanması ile yükseliyor.

Pfizer Inc., AstraZeneca Plc'yi 98.7 milyar dolar karşılığında satın almaya hazırlanması ile yüzde 3.1 yükseldi. General Electric Co., Siemens AG'nin de Alstom SA'yı almak için teklif vermesi sonrasında yüzde 0.3 kazanç sağladı. Bank of America Corp., sermaye planlamasındaki bir hata nedeniyle, geri alım planlarını ve temettü artırımını askıya alacağını açıklaması ile yüzde 4.6 geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüze 0.3 yükselerek New York saati ile 10:07'de 1,869.21 puan oldu. Dow Jones endeksi 87.28 puan, yani yüzde 0.5'lik artışla 16,448.74 puanda. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 30 günlük ortalamanın yüzde 34 üzerinde seyrediyordu.

Baader Bank AG şef hisse stratejisti Gerhard Schwarz, "Artık son resesyondan 5 yıl uzaktayız, kurumsal sektörler daha boğa eğilimli ve aşırı derecede likidite sağlamak istiyorlar. Bu durum hisseler için itici bir güç olabilir" dedi.

S&P 500 geçtiğimiz hafta, beklenenden kötü gelen Amazon.com bilançosunun teknoloji hisselerindeki satışı tetiklemesi ile haftanın son gününde kazançları sildi ve haftayı ekside tamamladı.

Advertisement