Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(12:45'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Deutsche Bank AG'nin analist beklentileri üzerinde kâr açıklaması ve Nokia'nın network satışlarının artacağı tahmininde bulunması ile yükselişi ikinci güne taşıdı. Tahviller altın ile birlikte gerilerken, Rusya hisseleri ve ruble yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 10'da yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor's 500 vadeli endeksi yüzde 0.2 yükseldi. İtalya'da 10 yıl vadeli tahvil faizleri 3 baz puan yükselerek yüzde 3.17 olurken, yen 16 önemli para birimi karşısında geriledi. Rusya Micex Endeksi yüzde 1.1 ilerledi. Altın ise yüzde 0.5 değer kaybetti.

Deutsche Bank kârının analist beklentilerinden iyi olduğunu açıkladı. Nokia Oyj, Rajeev Suri'yi CEO olarak atarken, network satışlarının yılın ikinci yarısında artacağı tahmininde bulundu. ABD ve Avrupa Birliği dün, Rusya karşısında yaptırım adımı attı. EBay Inc. ve U.S. Steel Corp. bugün bilançolarını açıklayacak. Fed ise iki gün sürecek olan Nisan ayı toplantısına bugün başlıyor.

Feroc Capital yöneticisi ve kurucusu Ricciardo Ricciardelli, "Birçok bilanço açıklandı. Birçok veri iyiydi. Ukrayna kesinlikle istikrar karşısındaki en büyük zorluklardan biri, fakat piyasa gerçek bir gerginliğin doğuracağı sonuçlara karşı bir düzeltme yapmadı" dedi.

Stoxx 600'de gerileyen bir hisse başına, üç hisse artış gösterirken, işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 18 altında seyretti. Endeksteki 19 sanayi grubundan 16'sı yükselirken, teknoloji hisseleri en büyük artışı gösterdi.

(12:45'te güncellendi)