KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

FED'in bugün başlayacak iki günlük toplantısı öncesinde, Döviz volatilite endeksi beklentileri yedi yılın en düşük seviyesine geriledi.

Güney Kore'nin geçen ay cari işlemler fazlasında artış açıklamasının ardından, won 2008'den bu yana en güçlü seviyesini yakaladı. Avusturalya doları, demir cevheri fiyatlarındaki düşüşle üç haftanın en düşük seviyesine geriledi. Almanya'da yıllık enflasyon artışını göstermesi muhtemel raporun etkisiyle euro yen karşısında ikinci gününde de değer kazanmayı sürdürdü. Analistlerin yarın FED toplantısı sonrası tahvil alımlarını azaltılacağı beklentisine rağmen, dolar euro karşısında son iki haftanın en düşük seviyesini gördü.

ANZ Bank analisti Sam Tuck, mevcut tabloya ilişkin "Şu anda küresel ortam durgun olarak tanımlanabilir.Ne çok sıcak, ne de çok soğuk" yorumunu yaptı.

Londra saatiyle 8:41 itibariyle dolar euro karşısında 1.3879 seviyesini gördükten sonra 0.1 değer kaybederek 1.3871'e düştü ve böylece 11 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Amerikan para birimi yen karşısında ise 0.2 değer kazanarak 102.66'ya ulaştı. Dün yen karşısında 0.5'lik değer kazanan Euro bugün de Çin para birimi karşısında 0.3 değer artışıyla 142.41 seviyesine ulaştı. Japon piyasaları bugün ulusal tatil sebebiyle kapalıydı.

Deutsche Bank volatilite endeksi, 1 baz puan ya da yüzde 0.01 puan düşerek, yüzde 6.23 oldu. Bu seviye, kapanış fiyatları bazında Temmuz 2007'den bu yana en düşük puana işaret ediyor. Endeks dün 25 baz puan düşmüştü.


Advertisement