Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünaynın en karlı bankalarından biri olan Çinli Industrial & Commercial Bank of China, Tekstilbank'ın yüzde 75.5'ini satın almak için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Tekstilbank'ın yüzde 75.5 hissesi için değerlemenin 316 milyon dolar (669 milyon TL) üzerinden yapılacağı bildirildi. Bankanın yüzde 100 hissesinin değerlemesi ise 886 milyon TL'ye tekabül ediyor.

GSD Holding ve ICBC arasındaki anlaşma, uluslararası şirket evliliklerinin yeniden canlanmaya başladığının işareti olarak kabul ediliyor.

-ICBC kimdir?

Industrial & Commercial Bank of China, dünyanın karlılığı en yüksek bankalarından biri olarak ibliniyor. Bununla birlikte banka ilk çeyrekte son 5 yılın en zayıf çeyrek karlılık büyümesini bildirdi. Bankanın bu bildirimde ekonomik yavaşlamanın kredi büyümesini tırpanlamasının etkisi mevcut.

GSD Holding'in Tekstilbank'ta yüzde 75.5 payı bulunuyor. Tekstilbank'ın halka arz edilmiş olan hisseleri ilk seansta 1.46 TL'den, GSD hisseleri ise 1.12 TL'den kapandı.

BIST'ten yapılan açıklamada şirketlerin talebi üzerine GSD Holding ve Tekstilbank'ın sıralarının geçici olarak kapatıldığı bildirildi.