Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Altın, güçlenmekte olan Amerikan ekonomisine dair işaretlere rağmen Ukrayna krizinin güvenli liman talebinin yolunu açması ile yaklaşık 3 haftanın yükseğinden alıcı buluyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada resmi kuvvetlerde 4 kayıp yaşanırken 30'dan fazla isyancının ise öldürülmüş olabileceğini duyurdu. Ukrayna ayrıca olayların yaşandığı Karadeniz kıyısındaki Odessa şehrine de özel kuvvetler gönderdi. Komşusu Moldava ise sınırda güvenlik önlemlerini artırdığını duyurdu.

Altın, 1981 yılından bu yana en büyük kaybını yaşamasının ardından bu yıl yüzde 9.1 artıda seyrediyor. Goldman Sachs dün yayımladığı raporunda altın fiyatlarının ABD ekonomisinin kuvvetlenmesi ile "yavaşça ufalanarak" yıl sonunda 1,050 dolara gerileyeceği söyledi. Amerikan hizmet sektörü Nisan ayından Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

AnandRathi Commodities Ltd analisti Abhishek Chinchalkar konuyla ilgili Ukrayna'daki durum yakında her an yeniden alevlenebilir. Senaryo ilerledikçe altın güçlü destek bulamya daha yakın olacaktır. Bununla birlikte Ukrayna krizini bir kenara bıraktığımızda altını destekleyen pek az indikatörün kaldığını görüyoruz. ABD'deki ekonomik şartlar toparlanmaya dair güçlü işaretler içeriyor. " yorumunda bulundu.

New York Comex'te işlem gören altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek yerel saatle 07.43'te 1,308.20 dolar oldu.Altın dün 15 Nisan tarihinden bu yana en yüksek seviye olan 1,315.80 dolardan alıcı buldu.

(15.11'de güncellendi)